Lasagnecupcakes

Ingrediënten:

  • 1 pak lasagnebladen
  • 250 g ricotta
  • 1 bokaal pastasaus basilicum
  • 175 g vegetarisch biokruimgehakt
  • 150 g magere geraspte emmentaler
  • 1/2 blik gesneden champignons
  • 30 g verse basilicum
  • 1 kl oregano
  • 1 kl spaghettikruiden
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 teentjes look
  • 5 el culinaire olijfolie
  •  peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Laat de champignons uitlekken en snijd in fijne stukjes.
  • Kook de lasagnevellen tot ze buigzaam zijn (ongeveer 5 minuten) en laat uitlekken.
  • Snijd bij zodat ze mooi in 8 cupcakevormpjes passen en overal evenveel uitsteken.
  • Gebruik 2 el olijfolie om de vormpjes in te vetten. Bedek de vormpjes met een lasagnevel.
  • Kruid de ricotta met peper en zout. Vul elk vormpje met 2 eetlepels van het kaasmengsel.
  • Doe de pastasaus in een diepe kom en voeg de knoflook en de champignons toe.
  • Bak het vegetarisch gehakt los in een pan met de rest van de olijfolie. Kruid af met peper en zout en doe bij de saus.
  • Voeg de oregano, spaghettikruiden, tomatenketchup en zo’n 20 g gescheurde basilicumblaadjes toe aan de pastasaus.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vul elk vormpje met een laagje saus en strooi er wat geraspte emmentaler over.
  • Bak de lasagnecupcakes 15 minuten in de oven.
  • Haal ze daarna uit de vormpjes en garneer met de rest van de basilicum.

aldi2


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *