- 200 gr quinoa
- 1 paprika
- 4 lente uitjes
- 1 groot blik mais
- 1 groot blik zwarte bonen (of kidneybonen)
- 2 avocado’s (of 1 pakje uit de diepvries)
- 1 limoen
- Verse koriander
- Olijfolie
Voor de saus:
- 125 gr zure room (optioneel!)
- 1.5 theelepel komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1.5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel chili
- Zout naar smaak
Bereiding Mexicaanse Quinoa Salade
Voor de saus:
- Meng alles door elkaar,
- voeg wat kruiden of zout toe naar smaak.
Voor de salade:
- Spoel de quinoa in een zeef met ruim water.
- Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
- Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
- Roer er een klein scheutje olijfolie doorheen en breng op smaak met wat zout.
- Snijd de paprika in kleine reepjes, de lente ui in ringen en avocado in blokjes.
- Spoel de mais en bonen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Snijd de verse koriander fijn.
- Meng alles door elkaar heen en sprenkel er limoensap overheen.
- Zelf even proeven of je een hele of halve limoen nodig hebt.
- De ene keer komt er flink wat uit een limoen en een andere keer maar een paar druppels, hoe hard ik ook knijp.
- Je kan het sausje er meteen doorheen roeren of apart houden. Als je geen trek hebt in zure room, kun je de kruiden ook direct door de salade mengen.
Geef een reactie