Limoncellotaart
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ?
- 150 gram Italiaanse koekjes met amandelen
- 3 eetlepels crema di limoncello
- 6 eieren
- 220 gram bruine suiker
- 500 gram ricotta
- 90 gram amandelen
- 3 eetlepels fijnekorrelsuiker
- 2 citroenen
- 70 g (voor taart) (artisanale) zachte boter
- 30 g (voor springvorm) (artisanale) zachte boter
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Smelt 70 gram boter op een heel zacht vuur en zet opzij.
- Neem een springvorm van +/- 20 cm doorsnede.
- Smeer deze in met 30 gram boter en bekleed met bakpapier.
- Vermaal de Italiaanse koekjes in de keukenmachine en meng onder de gesmolten boter.
- Leg dit mengsel in de springvorm, verdeel en druk goed aan.
- Rasp de schil van de citroenen. Houd opzij.
- Snijd de citroenen in 2 en pers ze uit.
- Vermaal de amandelen tot fijn poeder in de keukenmachine.
- Vermaal de fijnekorrelsuiker tot suikerpoeder.
- Klop de eieren op met de bruine suiker tot een schuimende massa.
- Voeg de ricotta, de citroenzeste, het citroensap, het amandelpoeder en de crema di limoncello toe en meng tot een egaal mengsel.
- Giet dit in de springvorm.
- Zet de taart gedurende 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en haal uit de springvorm.
- Bestrooi met de poedersuiker.
Bron : aldi.be
Geef een reactie