Bladerdeegdriehoekjes met champignons en parmezaan
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ?
- 250 gram bladerdeeg
- 60 gram parmezaanse kaas
- 150 gram champignons (wit)
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 sjalot
- 3 teentjes look/knoflook
- 2 eieren
- 2 eetlepels tijm
- 2 eetlepels rozemarijn
- frituurolie
- 1 eetlepel bakboter
- 1 eetlepel water
- 1 snuifje peper & zout
Wat moet je doen?
- Verhit de frituurolie tot 170 °C.
- Maak de champignons schoon en hak heel fijn.Snijd de sjalot en knoflook heel fijn.
- Verwarm de boter in een braadpan en bak de sjalot en knoflook glazig.
- Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 minuten.
- Laat het vocht van de champignons inkoken.
- Schep het geheel in een kom en laat afkoelen.
- Voeg een eierdooier, de kruiden en de Parmezaanse kaas toe aan de kom.
- Kruid met peper en zout.
- Meng alles onder elkaar.
- Snijd het bladerdeeg in vierkantjes van 7 bij 7 centimeter.
- Leg een eetlepel champignonvulling op de ene zijde van een vierkant en vouw tot een driehoek.
- Doe hetzelfde voor alle vierkanten.
- Meng in een kommetje een ei met het water.
- Gebruik het mengsel om de randen van de driehoekjes dicht te kleven.
- Frituur 4 à 5 minuten op 180°C.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.
Bron : aldi.be
Geef een reactie