Bladerdeegdriehoekjes met een verrassende smaak

Bladerdeegdriehoekjes met champignons en parmezaan

GEMAKKELIJK

Wat  heb je nodig ?

  • 250 gram bladerdeeg
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram champignons (wit)
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes look/knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • frituurolie
  • 1 eetlepel bakboter
  • 1 eetlepel water
  • 1 snuifje peper & zout

Wat moet je doen?

  • Verhit de frituurolie tot 170 °C.
  • Maak de champignons schoon en hak heel fijn.Snijd de sjalot en knoflook heel fijn.
  • Verwarm de boter in een braadpan en bak de sjalot en knoflook glazig.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 minuten.
  • Laat het vocht van de champignons inkoken.
  • Schep het geheel in een kom en laat afkoelen.
  • Voeg een eierdooier, de kruiden en de Parmezaanse kaas toe aan de kom.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng alles onder elkaar.
  • Snijd het bladerdeeg in vierkantjes van 7 bij 7 centimeter.
  • Leg een eetlepel champignonvulling op de ene zijde van een vierkant en vouw tot een driehoek.
  • Doe hetzelfde voor alle vierkanten.
  • Meng in een kommetje een ei met het water.
  • Gebruik het mengsel om de randen van de driehoekjes dicht te kleven.
  • Frituur 4 à 5 minuten op 180°C.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

Bron : aldi.be


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *