Boschampignonroomsoep met gebakken spekjes en tijm
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ?
- 500 gram boschampignons
- 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 ui
- 1 liter kippenbouillon
- 1 deciliter room
- 30 gram boter
- 2 knoflook
- 2 eetlepels peterselie (gesnipperd)
- peper en zout
- 100 gram spekreepjes
- 1 sneetje wit toastbrood
- 1 snuifje tijm
Wat moet je doen?
- Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in 1/4 liter koud water.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Stoof in de boter, samen met de ui en de knoflook.
- Doe er het eekhoorntjesbrood en het weekwater bij.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
- Mix de soep en zeef eventueel.
- Roer er de room door.
- Breng op smaak en bestrooi met peterselie.
- Zet een pan op het vuur en laat heet worden.
- Bak de spekjes krokant en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Steek met een uitsteekvorm sterretjes uit het brood en toast de sterretjes krokant.
- Verdeel de soep over de kommen en werk af met de gebakken spekreepjes en een plukje tijm.
- Serveer er de sterretjes bij.
Bron : aldi.be
Geef een reactie