Appelbeignets hmmmmmm!!!
Wat heb je nodig ? (voor ongeveer 25 appelbeignets)
- 6 grote appels (bij voorkeur goudreinetten)
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt zout
- 1 ei
- 25 ceniliter melk
- 3 Liter sla-olie
- Poedersuiker
- Kaneel
Wat moet je doen?
- Schil de appels, verwijder voorzichtig met een appelboor de klokhuizen en snijd de appels in plakken van ongeveer 1cm dik.
- Doe het bakmeel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Doe in die kom van met meel, het ei en het zouten giet er, al roerend, scheutje voor scheutje de melk bij tot het een mooi glad beslag is.
- Roer er als laatste een halve eetlepel sla-olie door.
- verwarm de olie in een frituurpan.
- Haal de schijven appel op de steel van een lepel door het beslag en bak ze in dampend hete sla-olie goudbruin en krokant.
- Schep de beighnets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Bestrooi ze met poedersuiker en eventueel ook met kaneel.
Geef een reactie