Oliebollen met krenten en rozijnen

Lekkere makkelijk te maken oliebollen

Wat  heb je nodig ? (voor ongeveer 25 oliebollen)

  • 500 gram bloem
  • 5 deciliter melk
  • 40 gram gist
  • 75 gram gele rozijnen
  • 75 gram blauwe rozijnen
  • 75 gram krenten
  • 50 gram sukade
  • 2 appels (bij voorkeur goudreinetten)
  • 3 Liter sla-olie

Wat moet je doen?

  • Zeef de bloem boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Los gist op in wat lauwe melk en giet dit mengsel in het kuiltje.
  • Voeg daarna – Scheutje voor scheutje -de rest van de lauwe melk toe en wat zout.
  • Maak, Goed roerend vanuit het midden, een mooi glad, vloeiend beslag.
  • Was de rozijnen en krenten en laat ze heel goed uitlekken.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snipper vervolgens de appels en de sukade fijn.
  • Doe de rozijnen, krenten, fijngesnipperde appels en sukade in het beslag en schep alles goed door elkaar.
  • Laat dan het beslag – goed afgedekt met een vochtige doek- op een warm plekje 1 uur rijzen.
  • Verwarm in een frituurpan de sla olie tot er een lichte damp van afkomt en leg keukenpapier klaar.
  • Maak met 2 eetlepels (telkens even in hete olie dopen), of een ijsschep, bollen van het beslag en laat die in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen (5 te gelijk) in 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Als het goed is, draaien de bollen na ongeveer 3 minuten vanzelf om, doen ze dat niet geef ze dan even een duwtje.
  • Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bestrooi de oliebollen voor het opdienen met poedersuiker.

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *