Zelfgemaakte chips van zoete aardappel

Sweet potato chips met geitenkaasdipsaus

GEMAKKELIJK

Wat  heb je nodig ?

  • 3,5 zoete aardappelen
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel volle melk
  • enkele sprietjes bieslook (vers)
  • 1 eetlepel tijm
  • premium frituurolie
  • 1 snuifje peper & zout

Wat moet je doen?

  • Verhit de frituurolie tot 180 °C.
  • Schil de zoete aardappelen.
  • Snijd in fijne schijfjes.
  • Voor ideale sneetjes van gelijke dikte, is een mandoline superhandig.
  • Spoel met water.
  • Verspreid op een handdoek en dep droog.
  • Mix in een kom de roomkaas, de geitenkaas, de melk en de tijm tot een gladde en romige massa.
  • Plaats in de koelkast.
  • Laat de aardappelschijfjes één voor één in de frituurolie vallen.
  • Roer ondertussen zachtjes door de olie met een stalen vork om te voorkomen dat alles aan elkaar kleeft.
  • Bak 2 à 3 minuten tot de chips krokant zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schik in een schaaltje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieslook fijn en strooi over de chips.
  • Serveer samen met de romige geitenkaasdipsaus.
    Bron : aldi.be

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *