Sweet potato chips met geitenkaasdipsaus
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ?
- 3,5 zoete aardappelen
- 200 gram roomkaas
- 150 gram geitenkaas
- 1 eetlepel volle melk
- enkele sprietjes bieslook (vers)
- 1 eetlepel tijm
- premium frituurolie
- 1 snuifje peper & zout
Wat moet je doen?
- Verhit de frituurolie tot 180 °C.
- Schil de zoete aardappelen.
- Snijd in fijne schijfjes.
- Voor ideale sneetjes van gelijke dikte, is een mandoline superhandig.
- Spoel met water.
- Verspreid op een handdoek en dep droog.
- Mix in een kom de roomkaas, de geitenkaas, de melk en de tijm tot een gladde en romige massa.
- Plaats in de koelkast.
- Laat de aardappelschijfjes één voor één in de frituurolie vallen.
- Roer ondertussen zachtjes door de olie met een stalen vork om te voorkomen dat alles aan elkaar kleeft.
- Bak 2 à 3 minuten tot de chips krokant zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schik in een schaaltje.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bieslook fijn en strooi over de chips.
- Serveer samen met de romige geitenkaasdipsaus.
Bron : aldi.be
Geef een reactie