Winterse maaltijdsoep


Boschampignonroomsoep met gebakken spekjes en tijm

GEMAKKELIJK

Wat  heb je nodig ?

  • 500 gram boschampignons
  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 deciliter room
  • 30 gram boter
  • 2 knoflook
  • 2 eetlepels peterselie (gesnipperd)
  • peper en zout
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 sneetje wit toastbrood
  • 1 snuifje tijm

Wat moet je doen?

  • Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in 1/4 liter koud water.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Stoof in de boter, samen met de ui en de knoflook.
  • Doe er het eekhoorntjesbrood en het weekwater bij.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
  • Mix de soep en zeef eventueel.
  • Roer er de room door.
  • Breng op smaak en bestrooi met peterselie.
  • Zet een pan op het vuur en laat heet worden.
  • Bak de spekjes krokant en laat even uitlekken op keukenpapier.
  • Steek met een uitsteekvorm sterretjes uit het brood en toast de sterretjes krokant.
  • Verdeel de soep over de kommen en werk af met de gebakken spekreepjes en een plukje tijm.
  • Serveer er de sterretjes bij.
    Bron : aldi.be

Geplaatst

in

, , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *