Royale beefburger met blauwe kaas, peer en blauwe bessen
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ? (4 burgers)
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 beefburgers (diepvries of vers van bij de slager)
- 120 gram roquefort
- 20 gram notensla
- 1 rode ui
- 1 conferencepeer
- 125 gram blauwe bessen
- 25 gram walnoten
- 4 eetlepel natuuryoghurt
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 4 eetlepel vloeibaar bakken en braden boter
- 1 eetlepel culinaire olijfolie
- 5 gram verse biobieslook
- peper en zout
Wat moet je doen?
- Indien de beefburgers van de diepvries komen, laat deze ontdooien .
- Snijd de hamburgerbroodjes in tweeën en gril de binnenzijden in een grillpan zonder vetstof.
- Haal uit de pan, hak fijn en zet opzij.
- Pel de ui, snijd in fijne ringen en zet opzij.
- Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt.
- Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
- Meng de honing met de olijfolie en kruid ook met peper en zout.
- Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis en het steeltje.
- Snijd in dunne plakjes en zet opzij.
- Verhit de vloeibare boter in een pan en bak er de beefburgers in.
- Beleg de onderste helft van elk hamburgerbroodje met wat notensla.
- Sprenkel er een beetje honingdressing over en schik daarop een hamburger.
- Lepel er wat bieslookyoghurt over en werk verder af met de roquefort en de uiringen.
- Schik daarop enkele plakjes peer, wat blauwe bessen en wat gehakte walnoten.
- Leg er de bovenste helft van het hamburgerbroodje op en serveer.
Bron : aldi.be
Geef een reactie