Limoncellotaart

Limoncellotaart

GEMAKKELIJK

Wat  heb je nodig ?

  • 150 gram Italiaanse koekjes met amandelen
  • 3 eetlepels crema di limoncello
  • 6 eieren
  • 220 gram bruine suiker
  • 500 gram ricotta
  • 90 gram amandelen
  • 3 eetlepels fijnekorrelsuiker
  • 2 citroenen
  • 70 g (voor taart) (artisanale) zachte boter
  • 30 g (voor springvorm) (artisanale) zachte boter

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Smelt 70 gram boter op een heel zacht vuur en zet opzij.
  • Neem een springvorm van +/- 20 cm doorsnede.
  • Smeer deze in met 30 gram boter en bekleed met bakpapier.
  • Vermaal de Italiaanse koekjes in de keukenmachine en meng onder de gesmolten boter.
  • Leg dit mengsel in de springvorm, verdeel en druk goed aan.
  • Rasp de schil van de citroenen. Houd opzij.
  • Snijd de citroenen in 2 en pers ze uit.
  • Vermaal de amandelen tot fijn poeder in de keukenmachine.
  • Vermaal de fijnekorrelsuiker tot suikerpoeder.
  • Klop de eieren op met de bruine suiker tot een schuimende massa.
  • Voeg de ricotta, de citroenzeste, het citroensap, het amandelpoeder en de crema di limoncello toe en meng tot een egaal mengsel.
  • Giet dit in de springvorm.
  • Zet de taart gedurende 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en haal uit de springvorm.
  • Bestrooi met de poedersuiker.

Bron : aldi.be


Geplaatst

in

, , , , , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *