Appelbeignets

Appelbeignets hmmmmmm!!!

Wat  heb je nodig ? (voor ongeveer 25 appelbeignets) 

  • 6 grote appels (bij voorkeur goudreinetten)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 25 ceniliter melk
  • 3 Liter sla-olie
  • Poedersuiker
  • Kaneel

Wat moet je doen?

  • Schil de appels, verwijder voorzichtig met een appelboor de klokhuizen en snijd de appels in plakken van ongeveer 1cm dik.
  • Doe het bakmeel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Doe in die kom van met meel, het ei en het zouten giet er, al roerend, scheutje voor scheutje de melk bij tot het een mooi glad beslag is.
  • Roer er als laatste een halve eetlepel sla-olie door.
  • verwarm de olie in een frituurpan.
  • Haal de schijven appel op de steel van een lepel door het beslag en bak ze in dampend hete sla-olie goudbruin en krokant.
  • Schep de beighnets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bestrooi ze met poedersuiker en eventueel ook met kaneel.


Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *