AMERIKAANSE MATEN: VAN CUPS NAAR GRAMMEN?

AMERIKAANSE MATEN: VAN CUPS NAAR GRAMMEN?

Foto & Ontwerp by Niels Datema

Ik lees heel veel Amerikaanse foodblogs, mijn favoriet op dit moment is Joy the Baker. In Amerika hebben ze andere meeteenheden dan in Nederland, daar gebruiken ze cups en teaspoons. En het lastige is dat 1 cup bloem, niet evenveel weegt als een cup suiker. Ik heb zelf wel een setje measuring cups en teaspoons in huis, die gebruik ik dus als ik Amerikaanse recepten kook. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen zo’n set baking cups heeft.

In onderstaande tabel staat weergegeven hoeveel grammen 1 cup weegt. Zoals je ziet is het bij ieder ingrediënt anders. Als je eenmaal de cup hoeveelheid weegt, kan je gemakkelijk de andere cup maten berekenen.



van cups naar grammen

 

 

Cups in Ml

  • 1 ts                 5 ml
  • 1 tbsp          15 ml
  • 1 cup         240 ml
  • 3/4 cup     180 ml
  • 2/3 cup     160 ml
  • 1/2 cup     120 ml
  • 1/3 cup       80 ml
  • 1/4 cup       60 ml

Cups in Grammen

1 cup ¾ cup  cup ½ cup  cup ¼ cup 1 tbsp
Bloem & Meel 130 gr 96 gr 86 gr 65 gr 43 gr 32 gr 8 gr
Suiker 200 gr 150 gr 130 gr 100 gr 65 gr 50 gr 12,5 gr
Bruine suiker 180 gr 135 gr 120 gr 90 gr 60 gr 45 gr 11,5 gr
Maïzena 120 gr 90 gr 80 gr 60 gr 40 gr 30 gr 7 gr
Rijst 190 gr 140 gr 125 gr 95 gr 65 gr 48 gr 12 gr
Macaroni 140 gr 100 gr 90 gr 70 gr 45 gr 35 gr 9    gr
Couscous 180 gr 135 gr 120 gr 90 gr 60 gr 45 gr 11 gr
Havermout 90 gr 65 gr 60 gr 45 gr 30 gr 22 gr 6    gr
Boter 240 gr 180 gr 160 gr 120 gr 80 gr 60 gr 15 gr
Gehakt fruit 150 gr 110 gr 100 gr 75 gr 50 gr 40 gr 10 gr
Noten gehakt 150 gr 110 gr 100 gr 75 gr 50 gr 40 gr 10 gr
Noten gemalen 120 gr 90 gr 80 gr 60 gr 40 gr 30 gr 7,5 gr
Panko 150 gr 110 gr 100 gr 75 gr 50 gr 40 gr 20 gr
Parmezaan 90 gr 65 gr 60 gr 45 gr 30 gr 22 gr 11 gr
Honing 340 gr 255 gr 227 gr 170 gr 113 gr 22 gr 21 gr
Cacao 100 gr 75 gr 66 gr 50 gr 33 gr 25 gr 6 gr
Chocolade druppels 160 gr 120 gr 106 gr 80 gr 53 gr 40 gr 10 gr

maatcups kopen


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *