Broodjes ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus

BBQ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus burgers

GEMAKKELIJK

Wat  heb je nodig ? (4 burgers)

VOOR DE MALSE BOUTEN MET EEN ‘SPICE RUB’:

  • 4 konijnenbouten
  • 30 g donkere kandijsuiker
  • 30 g grillkruiden (specerijenmix)
  • een scheut olijfolie

VOOR DE BBQ-SAUS:

    • 1 ui
    • 100 g donkere kandijsuiker
    • 100 g honing
    • 3 dl bruin bier
    • 2 dl ketchup
    • 5 cl sojasaus
    • een scheutje tabasco (naar smaak)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor tot 150°C.
  • Maak de ‘spice rub’. Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.
  • Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2u30 garen in de oven.
  • Snipper voor de BBQ-saus de uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.
  • Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
  • Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen.
  • Serveer porties ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.

Bron : lekkervanbijons.be


Geplaatst

in

, , , , , , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *