BBQ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus burgers
GEMAKKELIJK
Wat heb je nodig ? (4 burgers)
VOOR DE MALSE BOUTEN MET EEN ‘SPICE RUB’:
- 4 konijnenbouten
- 30 g donkere kandijsuiker
- 30 g grillkruiden (specerijenmix)
- een scheut olijfolie
VOOR DE BBQ-SAUS:
-
- 1 ui
- 100 g donkere kandijsuiker
- 100 g honing
- 3 dl bruin bier
- 2 dl ketchup
- 5 cl sojasaus
- een scheutje tabasco (naar smaak)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor tot 150°C.
- Maak de ‘spice rub’. Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.
- Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2u30 garen in de oven.
- Snipper voor de BBQ-saus de uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.
- Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.
- Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen.
- Serveer porties ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.
Bron : lekkervanbijons.be
Geef een reactie