- 400 g kipfilet in dunne lapjes gesneden
- 4 eieren
- 4 plakken dik gesneden wit boerenbrood
- 1 citroen
- olijfolie
- boter
- peper en zout
VOOR DE SALADE:
- 400 g geraspte rauwkost (rode biet, wortel, knolselder en witte kool in gelijke delen)
- 30 g verse bieslook fijngesnipperd
- 4 el mayonaise
- 1 el fijngesneden augurkjes
- 1 el kappertjes
- ½ el sap van de kappertjes
- 2 geplette hardgekookte eitjes
- peper en zout
- 2 el rozijntjes
Meng alle ingrediënten voor de rauwkost. Laat dit minstens een uur staan. Door het zuur van het vocht van de kappertjes zullen de groenten wat garen. Het mag gerust een nachtje in de koelkast blijven.
Wrijf de kip in met olijfolie, kruid met peper en zout en rasp er wat citroenschil overheen. Schroei de kip dicht in een hete grillpan en draai dan het vuur laag om de kip rustig te laten verder garen.
Toast het brood en bak mooie spiegeleitjes in hete boter.
Schik de rauwkost op de toast. Bedek met dunne plakjes gegrilde kip en het gebakken eitje.
Bron: lekkervanbijons.be
Geef een reactie