Mexicaans koken moeilijk? Dat geldt écht niet voor deze taquitos
GEMAKKELIJK Ay caramba! De Mexicaanse keuken krijg je niet zomaar onder de knie. Dat toveren met kruiden en creatief zijn met groenten spreekt voor ons, no-nonsense Belgen, niet voor zich, en ook: hoeveel chili is te veel chili? Maar wie toch smacht naar een heerlijke Mexicaanse klassieker, kunnen wij met dit recept uit de nood helpen. Deze taquitos met kippengehakt wip je in een halfuurtje ineen, zónder met je handen in je haar te zitten.
Wat heb je nodig ?
- 400 g kippengehakt
- 8 tortilla-wraps
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 el paprikapoeder
- 100 g geraspte kaas
- 3 el roomkaas
- 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
- 250 g kerstomaatjes, klein gesneden
- handvol platte peterselie, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- sap van 1/2 limoen
- olijfolie
- Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het sjalotje glazig.
- Voeg de paprika toe en laat enkele minuten meebakken.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
- Laat het vlees afkoelen.
- Meng er dan de lente-ui, kaas en roomkaas onder.
- Verhit de tortilla’s even in de microgolfoven.
- Beleg elke tortilla met het gehakt, rol op en leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa en kruid met peper en zout.
- Serveer bij de taquitos.
Geef een reactie