Een heel andere manier om roereieren te maken

Een roerei bakken? Daar heeft de Californische chef met Michelinster Daniel Patterson geen pan voor nodig. In zijn nieuwste kookboek ‘The Art of Flavor’ stelt hij een nieuwe techniek voor, die je de perfecte eitjes geeft in slechts veertig seconden. Zijn trucje stelt hij ook voor in een video van culinaire site Food 52.

De chef breekt de eieren in een zeef, die in een kommetje staat. Hij giet de eierdooier en het resterende eiwit in een andere kom en klutst de eieren gedurende twintig seconden. Daarna giet hij ze in een kom met kokend water en een snufje zout, waarin hij eerst een draaikolk creëert met een houten lepel. Twintig seconden het deksel erop en bij het weghalen zie je de eieren aan de oppervlakte drijven. Haal ze eruit met de zeef, kruid af met peper en schuif je voeten maar onder tafel.

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *