Dankzij deze hack maak je de lekkerste puree van je leven
Een kom met water vullen, aardappelen aan de kook brengen en ze nadien pletten met melk of room. Dat is de klassieke manier om puree te maken in een notendop. Volgens de kok vervaagt water echter de smaak van de aardappelen. Hij raadt aan om het net andersom te toen en ze te koken in melk, room of boter voor meer smaak.

‘Als de aardappelen gaar zijn, giet ik ze in een vergiet met schaal eronder. De room, melk of boter zal dan doorsijpelen naar de bodem. Doe de aardappelen dan opnieuw in hun kom, giet er het vocht uit de schaal over en plet de aardappelen voor de beste puree van je leven”, aldus de chef.
Het lievelingsrecept van de chef
1. Doe geschilde aardappelen in een kom met room, drie eetlepels boter en drie eetlepels olijfolie.
2. Voeg – indien gewenst – zout, kruiden en look toe. Zijn favoriete kruiden zijn salie, rozemarijn en een klein beetje tijm.
3. Dek de kom af en laat de aardappelen twintig minuten koken.
4. Plaats nu een zeef in een schaal en giet de aardappelen erin.
5. Doe de aardappelen nu weer in hun kom en gebruik het vocht om ze te pletten.
Geef een reactie