Wrap met kip en spitskool
Ingrediënten:
-
600 g kippenborstfilet
-
1/4 krop ijsbergsla
-
1/2 komkommer
-
250 g kerstomaten
-
4 zoete minipaprika’s
-
½ rode spitskool
-
4 wraps
-
3 el olijfolie
-
2 el currypoeder
-
6 el mayonaise
-
3 el curryketchup
-
4 el Griekse natuuryoghurt
-
1 limoen
-
snufje kristalsuiker
-
20 g bieslook
-
peper en zout
Bereidingswijze:
Voor het sausje:
- Doe in een diepe kom de mayonaise, de curryketchup, de yoghurt, het sap van de limoen en een snufje kristalsuiker.
- Meng alles goed onder elkaar.
- Kruid af met peper en zout.
- Snipper de verse bieslook fijn en vermeng met de saus.
Voor de wraps:
- Snijd de kip in blokjes en kruid met currypoeder.
- Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in een pan met de olijfolie.
- Snijd de ijsbergsla in lange repen.
- Schil de komkommer en snijd ook in lange reepjes.
Snijd de kerstomaatjes in vieren. - Snijd de minipaprika’s in ringetjes en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
- Snijd dunne sliertjes van de spitskool.
- Leg de wraps open en smeer een beetje van de saus op elk exemplaar.
Schik op elke wrap wat kip, ijsbergsla, komkommer, kerstomaatjes en spitskool. - Rol de wraps op en grill nog even kort in een grillpan voor het serveren
Geef een reactie