Ingrediënten:
-
170 g champignonschijfjes
-
50 g tarwebloem
-
30 g braadmargarine
-
peper en zout
-
300 g gevogeltereepjes
-
enkele sprieten bieslook
-
2 eieren
-
500 g witte asperges
-
1 kl groentenbouillonpasta
-
sap van halve citroen
-
4 pasteitjes
Bereidingswijze:
- Snijd de uiteindes van de witte asperges en schil ze. Zet een pot op het vuur met de schillen en breng aan de kook.
- Laat ongeveer 30 minuten koken zodat de schillen hun smaak afgeven aan het water.
- Doe er een lepel groentebouillonpasta bij, laat oplossen en kruid met peper en zout.
- Haal door een zeef. Houd de aspergebouillon even apart.
- Neem een grote pot met water, doe er de geschilde asperges in en zet op het vuur.
- Kruid met zout en breng aan de kook.
- Laat de asperges twee minuten koken.
- Draai het vuur uit en laat verder garen en afkoelen in het kookvocht.
- Kook de eieren hard in acht minuten en laat afkoelen.
- Pel ze en snijd in partjes.
- Giet de champignons af en laat goed uitlekken.
- Zet vervolgens een pot op het vuur met de braadmargarine en laat smelten.
- Voeg de bloem toe en meng goed tot een roux.
- Laat kort drogen op het vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Zorg er wel voor dat de roux niet verkleurt of aanbrandt.
- Voeg langzaam, beetje bij beetje, 6 tot 7 dl aspergebouillon toe zodat je een mooie saus bekomt.
- Laat nog twee minuten doorkoken.
- Lepel er voorzichtig de gevogeltereepjes, asperges, champignons en eieren door en pers de halve citroen erboven uit.
- Verwarm de pasteitjes in de oven. Haal ze uit de oven en vul met de aspergevulling.
- Werk af met fijngesnipperde bieslook en serveer meteen
Geef een reactie