Koninginnenhapje met witte asperges en gevogelte

Ingrediënten:
  • 170 g champignonschijfjes
  • 50 g tarwebloem
  • 30 g braadmargarine
  •  peper en zout
  • 300 g gevogeltereepjes
  • enkele sprieten bieslook
  • 2 eieren
  • 500 g witte asperges
  • 1 kl groentenbouillonpasta
  •  sap van halve citroen
  • 4 pasteitjes
Bereidingswijze:

  • Snijd de uiteindes van de witte asperges en schil ze. Zet een pot op het vuur met de schillen en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 30 minuten koken zodat de schillen hun smaak afgeven aan het water.
  • Doe er een lepel groentebouillonpasta bij, laat oplossen en kruid met peper en zout.
  • Haal door een zeef. Houd de aspergebouillon even apart.
  • Neem een grote pot met water, doe er de geschilde asperges in en zet op het vuur.
  • Kruid met zout en breng aan de kook.
  • Laat de asperges twee minuten koken.
  • Draai het vuur uit en laat verder garen en afkoelen in het kookvocht.
  • Kook de eieren hard in acht minuten en laat afkoelen.
  • Pel ze en snijd in partjes.
  • Giet de champignons af en laat goed uitlekken.
  • Zet vervolgens een pot op het vuur met de braadmargarine en laat smelten.
  • Voeg de bloem toe en meng goed tot een roux.
  • Laat kort drogen op het vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  • Zorg er wel voor dat de roux niet verkleurt of aanbrandt.
  • Voeg langzaam, beetje bij beetje, 6 tot 7 dl aspergebouillon toe zodat je een mooie saus bekomt.
  • Laat nog twee minuten doorkoken.
  • Lepel er voorzichtig de gevogeltereepjes, asperges, champignons en eieren door en pers de halve citroen erboven uit.
  • Verwarm de pasteitjes in de oven. Haal ze uit de oven en vul met de aspergevulling.
  • Werk af met fijngesnipperde bieslook en serveer meteen

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *