Limoncello

Limoncello

Bereiding: Langer dan 2 uur

De essentie van het zuiden van Italië, met zijn gigantische citroenen, samengeperst in één fles om een winter lang van te genieten. Ideaal tegen een opkomende verkoudheid!


Ingrediënten (
voor 1 Fles)

  • 5 tot 8 biologische citroenen of bij een Italiaanse winkel sorrento citroenen proberen vast te krijgen.
    Veel beter van smaak en je hebt er minder (4) nodig omdat deze groter zijn.
    En het citroensap kun je gebruiken om citroenjenever mee te maken
  • 1/2 liter alcohol van 95°
  • 1/2 liter water
  • 400 gr suiker

limoncello1
Bereidingswijze

  • Met een zesteur of een dunschiller de zeste (schil zonder het wit) van de citroenen verwijderen en deze in een weckpot leggen.
  • Overgieten met de alcohol en laten trekken. (+/- 2 weken).
  • Na deze periode kunnen we verder met de afwerking van de Limoncello.
  • Breng het water aan de kook, voeg de suiker toe en wacht tot deze laatste volledig is opgelost.
  • Laat 10 minuten afkoelen en voeg vervolgens het mengsel van de citroenschillen en de alcohol toe.
  • Je zal zien dat de limoncello nu zijn typische kleur krijgt.
  • Het geheel door een fijne zeef gieten en verdelen in kleine of grote flesjes.
  • Vervolgens nog een week laten rusten alvorens te serveren.
  • Het beste bewaar je de limoncello in de vriezer.
  • De suiker en de alcohol zorgen er immers voor dat deze niet bevriest maar wel ijskoud geserveerd kan worden.

Een knallertje!

limoncello2


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *