Mexicaanse Quinoa-salade met paprika en avocado

  • 200 gr quinoa
  • 1 paprika
  • 4 lente uitjes
  • 1 groot blik mais
  • 1 groot blik zwarte bonen (of kidneybonen)
  • 2 avocado’s (of 1 pakje uit de diepvries)
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • Olijfolie

Voor de saus:

  • 125 gr zure room (optioneel!)
  • 1.5 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel chili
  • Zout naar smaak

Bereiding Mexicaanse Quinoa Salade
Voor de saus:

  • Meng alles door elkaar,
  • voeg wat kruiden of zout toe naar smaak.

Voor de salade:

  • Spoel de quinoa in een zeef met ruim water.
  • Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  • Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
  • Roer er een klein scheutje olijfolie doorheen en breng op smaak met wat zout.
  • Snijd de paprika in kleine reepjes, de lente ui in ringen en avocado in blokjes.
  • Spoel de mais en bonen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Meng alles door elkaar heen en sprenkel er limoensap overheen.
  • Zelf even proeven of je een hele of halve limoen nodig hebt.
  • De ene keer komt er flink wat uit een limoen en een andere keer maar een paar druppels, hoe hard ik ook knijp.
  • Je kan het sausje er meteen doorheen roeren of apart houden. Als je geen trek hebt in zure room, kun je de kruiden ook direct door de salade mengen.

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *