Tegenwoordig gaat met het mooie weer sneller de vlam in de barbecue.
Iedereen heeft zijn of haar afspraken al staan en de taken zijn al verdeeld.
Buiten al dat heerlijke vlees en salades hoort er ook een lekker brood bij.
En wat is er nu lekkerder om eigen gebakken brood te bakken. We hebben brood in drie variaties.
Dus iedereen komt wel aan zijn of haar trekken. Voor dit recept heb je ongeveer 3o minuten nodig.
Wat heb je er voor nodig?
- 400 gram zelfrijzend bakmeel.
- 1 theelepel zout.
- 320 gram yoghurt.
- 3 eetlepels olijfolie.
- 2 theelepels zeezout.
Hoe moet het?
- Steek de barbecue aan.
- Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van circa 10 cm. doorsnede.
- Grill 3-5 minuten op het rooster knapperig en goudbruin.
- Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout.
- Grill nog 3-5 minuten. Serveer warm, lauw of koud.
Variatietip:
- Midden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.
- Indiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.
- Italiaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.
Geef een reactie